Jak vybrat správný kuchyňský dřez?

Než se vydáte nakupovat kuchyňský dřez, měli byste o nich vědět základní informace. Třeba jaké dřezy jsou na trhu, jak správně vybrat jejich velikost anebo, jaké jsou ty nejkvalitnější, které vám vydrží opravdu dlouho. Měly byste si také položit otázku „K jakému účelu a jak často dřez budu používat.“ Pokud máte třeba myčku na nádobí a dřez potřebujete jenom na občasné umytí drobného nádobí, nepotřebujete velký dvojdřez. Bohatě vám postačí jednodřez, který je však stejně praktický.

Srdce celé kuchyně

Kuchyňské dřezy jsou srdcem kuchyně. Ať už se jedná o klasickou, rustikální nebo moderní kuchyni, vždy se tam opravdu skvěle vyjímají svým nadčasovým designem. Je to odraz našeho vkusu, naší správné volby a citu pro estetiku. Výběrem správného materiálu a velikosti dřezu budete mít jistotu, že váš dřez se bude v celé kuchyni vyjímat.

Materiály a tvar kuchyňských dřezů

Na výběr je opravdu široký výběr materiálů, ze kterých můžete vybírat. Od klasických nerezových dřezů, přes granitové, keramické nebo skleněné dřezy. Také výběr jejich tvarů je opravdu široký. Jednodřezy, dvojdřezy s odkapem, nebo bez něj. Dřezy rohové i oblené. Klasické obdélníkové nebo čtvercové tvary. Výběr je opravdu široký. Proto musíte nakupovat s rozumem. Rohové dřezy se skvěle vyjímají v kuchyních tvaru L nebo U. Naopak obdélníkové dřezy z granitového materiálu se skvěle vyjímají zase v moderních kuchyních. Ukázkou je třeba kuchyňský dřez Astral, který má jak odkapávací plochu, tak i oplachovou misku pro ovoce. Díky tomu je opravdu velmi funkční a usnadní vám také spoustu práce. Nejenom však to. Dřezy vyrobené z granitového materiálu jsou vysoce odolné vůči znečištění nebo nárazu. Snesou také vysoké teploty až 280°C nebo chemické prostředky, které jsou běžně používány v domácnosti. Ani takové podmínky váš dřez nezničí. Jsou taky bezúdržbové. Pokud vás tedy nebaví stále leštit nerezový dřez, zvolte si dřez, na kterém nejsou vidět skvrny od vody, a který nemusíte po každém použití leštit, aby stále vypadal jako nový.

Publikováno: 11. 08. 2018

Autor: Katka Brázdová